header banner
Default

Er is een grotere kans om te investeren in Ethereum dan in Bitcoin


Bitwise Chief Investment Officer (CIO) Matt Hougan is ervan overtuigd dat Ethereum een grotere investeringskans is dan Bitcoin. Sterker nog, volgens Hougan is Ethereum de beste investering in de hele crypto-wereld. “Ethereum is een nieuw wereldwijd computerplatform dat de complete financiële industrie en de creatieve wereld op zijn kop kan zetten”, aldus Hougan.

Reason 1: Ethereum is targeting the largest investment opportunity in crypto; bigger, even, than bitcoin (and I love bitcoin).

Ethereum is a new global computing platform that could rewire how the entire financial industry and much of the creative world works.

— Matt Hougan (@Matt_Hougan) October 2, 2023

Waarom is Ethereum interessant?

Wat Ethereum anders maakt dan de rest is volgens Hougan dat de waarde wordt gedreven door cashflows. “Dat is anders dan bij de meest andere cryptocurrency’s”, aldus Hougan.

“Hoe meer mensen het Ethereum netwerk gebruiken, hoe meer omzet de blockchain genereert. Die omzet komt ten goede aan de tokenhouders van Ethereum via de crypto-equivalent van buybacks en dividenden”, zo gaat hij verder.

Buybacks refereert naar het terugkopen van eigen aandelen door bedrijven in de traditionele financiële wereld. Wat Ethereum ‘doet’ door een deel van de transactiekosten te verbranden.

Verder stelt de CIO van Bitwise, de grootste crypto-indexfondsmanager in de Verenigde Staten, dat Ethereum het thuis is van de grootste hoeveelheid applicaties en ontwikkelaars binnen de crypto-wereld.

Grote bedrijven gebruiken Ethereum

Als laatste ziet Hougan dat grote bedrijven nu al op Ethereum springen. Niet om de asset zelf te kopen, maar om het platform te gebruiken.

“Voorbeeld 1: Nike haalde 200 miljoen dollar aan omzet binnen via digitale goederen op Ethereum in de afgelopen jaren. Voorbeeld 2: PayPal lanceerde een nieuw betaalsysteem op Ethereum. Voorbeeld 3: Goldman Sachs structureerde een obligaties van 100 miljoen dollar op Ethereum.

Die obligatie, voor wat het waard is, veranderde binnen 1 minuut definitief van eigenaar, in plaats van de gebruikelijke 5 dagen”, zo gaat Hougan verder.

Op het moment van schrijven tikt de Ethereum koers binnen op 1.644 dollar. Dat levert een market cap van 197 miljard dollar op, waarmee het nog ruim tweemaal kleiner is dan de 539 miljard van Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Christopher Kane

Last Updated: 1698795962

Views: 1037

Rating: 4.1 / 5 (118 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Christopher Kane

Birthday: 1961-12-31

Address: PSC 9631, Box 1809, APO AA 30394

Phone: +3570496420393839

Job: Orthodontist

Hobby: Writing, Embroidery, Playing Guitar, Quilting, Soccer, Stargazing, Gardening

Introduction: My name is Christopher Kane, I am a tenacious, rare, unswerving, important, unwavering, dedicated, persistent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.