header banner
Default

Basra Körfezi kripto para birimi çöplüğü olacak mı?


Table of Contents

Orta Doğu’daki kripto dostu regülasyonların artması bu bölgedeki piyasayı da canlandırıyor.

Basra Körfezi bir kripto vahası mı olacak?

BAE, Dubai ve Bahreyn’de yürürlüğe giren kripto para piyasası regülasyonları, önemli borsa platformlarını ve şirketleri Orta Doğu’ya çekmeye başladı.3:01

Binance FZE genel müdürü, önemli kripto para borsalarının ve şirketlerinin Basra Körfezi çevresinde yer alan kripto vahasına ilgi duymaya başladığını belirtti.

Binance'in Dubai'deki yerel operasyonlarını yöneten Alex Chehade, Cointelegraph muhabiri Ezra Reguerra'ya bölgede uygulanan ilerici regülasyonların hem yeni kurulan hem de köklü sektör oyuncuları için önemli bir avantaj olduğunu söyledi: 

Orta Doğu'da öne çıkan şey regülasyonların kesinliği ve netliğidir. Dubai'de sanal varlıklara özel bir piyasa regülatörü Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu (VARA) bulunuyor. Abu Dabi’de sanal varlıklara olumlu düşünceler besleyen sahip Abu Dabi Küresel Pazarı (ADGM) var. Bahreyn Merkez Bankası ise kripto para birimlerini kabul ediyor.

Diğer bölgelerdeki regülatörlerin kripto para ekosisteminin tüm ayrıntılarını tam olarak çözemediğini veya bilgi edinmek için zaman ayırmadığını ya da regülasyonları devreye sokmak için yeterli "bant genişliğine" sahip olmadıklarına inandığını söyleyen Chehade, sözlerine devam etti:

GITEX ve Future Blockchain Summit gibi etkinliklerin yanı sıra küresel şirketlerin iş yapmak kolay olduğu için buraya geldiğini de görüyoruz.

Binance FZE genel müdürü, işletmelerin uzun vadeli planlar oluşturmak için kesinliğe ihtiyaç duyduğunu ve uygulamadaki regülasyonların bu süreci kolaylaştırdığını da sözlerine ekledi. 

Cointelegraph'tan Reguerra, Dubai'de gerçekleştirilen Future Blockchain Summit’te Chehade ile konuşuyor. Kaynak: Cointelegraph 

Chehade ayrıca Binance'in bölgede kurulacak Web3 şirketleri ve startup projeler için öncü bir rol oynadığının da altını çizdi:

Biz bir ekosistem sağlayıcısı ve dünyanın en büyük Web3 şirketiyiz. Çoğunlukla ağ etkileri boyuta bağlı değerlendirilse de biz, büyük ve küçük oyuncuların olduğu sağlıklı bir ortam görüyoruz.

Chehade, Binance'in Dubai merkezli operasyonunda şu anda yaklaşık 600 kişiyi istihdam ettiğini ve sektörün gelişmesinde üzerine düşen rolü oynamaya devam edeceğini belirtti. Binance FZE'nin bir buçuk yıldır Dubai'de yasal bir borsa olarak faaliyet gösterdiğini belirten Chehad, Binance Dubai operasyonlarının Binance global operasyonlarından tamamen ayrı yürütüldüğünü de sözlerine eklemeyi ihmal etmedi.

Başkaları ne diyor?

VIDEO: Kripto Piyasasını Alt Üst Edecekler!
Tarık Bilen

Visa şirketinin başkan yardımcısı Akshay Chopra, Cointelegraph ile Blockchain Economy Dubai Sumit’te' yaptığı bir röportajda, Chehade'nin de sözlerinde belirttiği ilerici regülasyonlara vurgu yapmıştı.

MENA Fintech Association'ın da yönetim kurulu üyesi olan Chopra, bölgedeki kripto para piyasasındaki büyümenin itici gücü olarak değerlendirdiği, "blockzincir ve kripto çözümlerinde hakim ileriye dönük ve kapsayıcı bakış açısının" altını çizdi: 

Regülatörler ileri dönük davranarak hem pazar içinde hem de regülatör olarak en iyi şekilde nasıl konumlanabileceğimize dair oldukça kapsayıcı bir bakış açısı oluşturmak amacıyla yerel blokzincir toplulukları, kurumları, girişimleri ve girişimcileriyle birlikte çalışıyor.

Blokzincir analiz firması Chainalytic'in yaptığı araştırma, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) kripto para piyasalarının dünyada en hızlı büyüyen kripto para piyasaları olduğunu ortaya koydu.  Bölge piyasalarında gerçekleşen işlem hacmi verileri, kullanıcıların Temmuz 2021 ile Haziran 2022 tarihleri arasında 566 milyar dolarlık kripto para aldığını ortaya koydu.

Sources


Article information

Author: Karen Colon

Last Updated: 1697813882

Views: 716

Rating: 4.7 / 5 (108 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Karen Colon

Birthday: 1908-10-11

Address: 963 Todd Plaza, Williamland, MD 37760

Phone: +4197540907665085

Job: Paramedic

Hobby: Metalworking, Gardening, Photography, Wine Tasting, Robotics, Sewing, Playing Piano

Introduction: My name is Karen Colon, I am a frank, venturesome, unreserved, unswerving, intrepid, honest, steadfast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.