header banner
Default

Solana nedir? Ne iş yapar? Hangi borsalardan alınır?


Sol Coin olarak da bilinen Solana Coin, son zamanlarda oldukça rağbet görmüş ve Ethereum olarak bilinen birimin en büyük rakibi olarak bilinen bir Coin olarak tanımlanabilir.

SOL Coin Nedir?

Sol Coin, yüksek frekanslı ve yüksek büyüme oranına sahip olan blok zincir uygulamalarına desteğini vermek ve dünyada olan finansal sistemleri demokratik bir hale getirmek için fayda sağlayan bir platform olarak bilinir. Açıklamaya göre Solana, kullanıcısı olan kişilere pek çok özellik sunmaktadır. Solana, kendi kripto birimi olarak bilinir ve farklı kullanım durumlarında kullanım özelliği gösterebilir.

Sol Coin Hangi Borsalardan Alınır?

Solana Coin, her kripto para biriminde olduğu gibi, buna benzerlik göstererek satın alım işlemleri gerçekleştiren pek çok kripto para firması üzerinden satın alınabilmektedir. Solana Coin satın almak isteyen kişiler en önce güvenilir bir kripto para borsası üzerinden işlem yapmayı düşünmelidir. Bunun nedeni ise güvenilir ve doğru bir satın alım işlemi meydana getirmektir. Çokça kullanılan ve herkesin güven duyduğu bir kripto para borsasından satın almak kişinin yararına olacaktır. Satın alma işlemi kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilen Solana Coin, Ethereum katili olarak da tanımlanmaktadır.

Solana Coin Ne Zaman Çıktı?

Solana Coin, son zamanlarda pek çok kişi tarafından bilinen ve satın alımı gerçekleştirilen bir Coin olmuştur. Bu şekilde bir tanıma evrilmiş ve herkes tarafından bilinmeye başlanmıştır. Bunun en temel sebebi kripto piyasasının son yıllarda büyük bir rağbet görmesi ve çoğu kişinin bu işe girişmesi olarak tanımlanabilir. Solana Coin ilk olarak 2017 yılına ait çalışmaların görüldüğü bir Coin olarak bilinmektedir. İlk çalışma ve Solana projesine ait olan fikirlerin 2017 yılında ortaya çıktığı bilinse de 2020 yılının Mart ayında resmi olarak kullanıma açılmıştır. Merkezi ise İsviçre'nin Cenevre kendi olarak bilinmektedir. Bu kentte bulunmuştur ve Foundation tarafından kullanıma açılan bir Coin olarak bilinir.

Solana Coin Ne İş Yapar?

Solana Coin ne iş yaptığı ve ne işe yaradığı merak konusu olmaktadır. Özellikle piyasada da tercih edilen bir Coin olması, oldukça fazla soruyu beraberinde getirmiştir. Solana Coin'in sağladığı özellik ya da yararlar şu şekilde sıralanabilir

Merkeziyetsiz bir hale getirme, Turbine blok yayılma protokol kullanımı ile birlikte platformun daha yüksek performans ve ölçeklenebilir kaldığı bilinir. Durum böyle ilen binlerce node destekleme özelliği bulunur

Pahalı olmayan bir uygulama olması, ağda yer alan işlemlerin toplam maliyetinin 1 milyon kadar işlemde 10 ABD doları kadar bir mal olduğu tahmini bulunur

Ölçeklenebilir olması, blok süresini 400 milisaniye gibi bir sayı ile korur ve saniyede 50.000'den daha fazla işlemi destekleme özelliği bulunur. Ayrıca ağda bulunan basit token işlemi ve akıllı sözleşmenin yürütmesi için ödeme amaçlı kullanılan bir coin olarak bilinir.

Bunların yanı sıra token sahibini işlem doğrulaması yapmaya teşvik eden bir algoritma kullanmaktadır. Solana kullanan kişilerin yorumlarına bakıldığımda ise son yıllarda yaşanan artış ile birlikte iyi performans bekledikleri fakat ne yazık ki bu beklentilerin karşılanmadığını düşünmektedir.

Sources


Article information

Author: Regina Green

Last Updated: 1698280203

Views: 892

Rating: 3.9 / 5 (84 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: Regina Green

Birthday: 1955-07-28

Address: 129 Sweeney Glens Suite 389, North Jeff, IA 86916

Phone: +3877590010801268

Job: Orthodontist

Hobby: Calligraphy, Video Editing, Playing Piano, Skiing, Surfing, Stamp Collecting, Animation

Introduction: My name is Regina Green, I am a lively, frank, fearless, unreserved, exquisite, dedicated, welcoming person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.