header banner
Default

Koin Bülteni: Bitcoin ve Kripto Paraların Düşüşünün Muhtemel Sebepleri!


Bitcoin fiyatı piyasalarda yayılan iki haberin ardından bir saat içerisinde %10’un üzerinde düşüş yaşayarak 28 bin dolar seviyesinden 25 bin dolar seviyesinin altına kadar geriledi.

Kripto para piyasalarında bir süredir hacimsizlik ve yatay hareket gözlemlenirken gözler Grayscale’in SEC’ye açtığı davaya çevrilmişti. Davadan çıkacak karar Spot Bitcoin ETF‘leri konusunda gidişatı belirleyecek ilk unsurlardan biri olacaktı. Ancak piyasalar bu kararı beklemeden yayılan iki haber ile birlikte ciddi şekilde sarsıldı.

Elon Musk’ın Şirketi SpaceX 378 Milyon Dolarlık Bitcoin Sattı

VIDEO: BİTCOİN VE KRİPTO PARALAR NEDEN DÜŞTÜ?
Kripto Adam

Wall Street Journal 17 Ağustos akşam saatlerinde yayılan bir haberinde Elon Musk’ın şirketi Space X‘in elinde bulundurduğu 378 milyon dolarlık Bitcoinleri geçtiğimiz tarihte sattığına yönelik iddialarda bulundu. Yapılan satışa dair tarih ve net olarak miktar bilgisi iletilmedi.

Elon Musk’ın ve şirketlerinin kripto paralar üzerindeki etkisi ile Tesla’nın elindeki Bitcoinleri yayınlanan son bilanço raporunda tuttuğuna yönelik veriler göz önüne alındığında Space X’in yaptığı bu şatış söylentilerin piyasada korkuya yol açtığı ve düşüşü tetiklediği düşünülüyor.

Çinli Emlak Devi Evergrande İflasını Açıkladı

VIDEO: NEDEN DÜŞTÜ? BİTCOİN VE KRİPTO PARALAR NEDEN SERT DÜŞTÜ?
Kripto Adam

Çin’in emlak devi olarak bilinen şirket Evergrande 17 Ağustos günü ABD’de 15. iflas başvurusunda bulundu. Başvuru kapsamında Evergrande’in ABD’deki mal varlıkları korunurken, ABD dışındaki iştiraklarında ise yeniden düzenleme süreçleri gerçekleşecek.

Evergrande’in borç süreci ve iflasına yönelik söylemler 2021 yılına kadar dayanıyor. İlk olarak 2023 yılının Temmuz ayında iflas süreçleri ile gündeme gelmiş ve dünya ekonomisini ciddi şekilde etkilemişti. Dün yapılan iflas başvurusu ile ise dolar ve altın başta olmak üzere birçok piyasayı etkileyen gelişmenin akabinde kripto para piyasalarını da ciddi şekilde etkilediği ve bitcoinin 28 bin dolardan 24 bin dolara kadar düşmesinin bir diğer sebebi olarak görülüyor.

Coingecko verilerine göre haberin yazımı sırasında bitcoin 26.375 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sources


Article information

Author: James Berry

Last Updated: 1697864282

Views: 777

Rating: 3.9 / 5 (99 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: James Berry

Birthday: 2017-11-24

Address: 296 Richards Plains, Daughertymouth, AL 37777

Phone: +4055707320156491

Job: Artificial Intelligence Specialist

Hobby: Poker, Swimming, Arduino, Graphic Design, Geocaching, Snowboarding, Painting

Introduction: My name is James Berry, I am a proficient, unswerving, treasured, frank, risk-taking, candid, courageous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.