header banner
Default

De Amerikaanse regering wil 30% belasting op elektriciteit op cryptomining


Table of Contents

    Als eerst fix even je opmaak het ziet er zo niet uit en is lastig om op te reageren.

    Als er 100den miljarden $ te kraken is... geloof me, dan zullen er heel veel geinteresseerd zijn om het eens te proberen.

    Net zoals op ons huidige banken systeem dus wat ook al jarenlang niet gehacked is.
    En zelfs al zou het wel ieder jaar gebeuren wil ik die best wel tegenover alle rugpulls van de afgelopen 2 jaar zetten :P

    Bestaande technieken voldoen helemaal niet. Blockchain werkt volledig anders en heeft validators overal ter wereld.

    Waarom voldoen de bestaande technieken helemaal niet? En leg mij nu eens uit wat de use-case is om 100K validators overal op de wereld te zetten?
    Wat is het voordeel tegenover de bestaande technieken en mocht een chain gebruiken de bom zijn, waarom doen alle grote banken dit dan nog niet?

    Heel veel sneller. Er zijn tal van layer2 oplossingen die sneller zijn dan een visa transactie.
    En zelfs op de root bitcoin blockchain ben je veeeeeel sneller uit.

    Probeer dit nu eens te onderbouwen. Hoeveel sneller ben je? En neemt die snelheid toe naarmate er meer gebruikers op de Chain zitten? (antwoord gezien het een decentraal systeem is: ja. Het schaalt voor geen meter zodra je er op het zelfde volume transacties probeert doorheen te pompen als wat een hedendaagse bank voor zijn kiezen krijgt.)

    1) voer eens een transactie uit op een zaterdag/zondag/feestdag: je zal die heus niet binnen het uur ontvangen ;)
    2) voer eens een transactie uit naar de Ethiopië en vertel me gerust hoeveel transactiekosten je daarvoor betaald en of de persoon dat één uur later al ontvangen heeft.

    Wegen deze voordelen op tegenover de nadelen van een PoW chain gebruiken? En hoe vaak zijn deze use-cases nou daadwerkelijk relevant? Ik bedoel het lukt mij altijd prima om geld over te maken van rekeningen op zaterdag avond. Dan komt dat geld iets later binnen, so what? Nogmaals wat is het probleem dat we hiermee proberen op te lossen? En geld overmaken naar Ethiopië en transactiekosten... Kom op alsof je geen transactiekosten hebt bij exchanges met coins. En hoe vaak gebeurd dit nou.

    Omdat het gewoon tradfinance vervangt.

    Ik heb niks aan "het doet gewoon iets". Waarom gaat het tradfinance vervangen? Wat is er nu systematisch kapot aan en waarom moeten we naar alternatieven kijken?

    Waarom game je als je die energie kan gebruiken om je auto op te laden?
    Waarom laad je de auto op als je met de fiets kan?

    Met een auto kan ik naar verre familie toe of een leuke uitje bezoeken. Met een game krijg ik entertainment waarde (zoals in mijn eerdere eerder uitgelegd.) Een bitcoin representeert enkel waarde in de vorm van 0 en 1. Maar dit heb ik al aangehaald in mijn vorige reactie.

    Jah... als je gaat negeren alsof beurzen niet belangrijk zijn dan ben je mij helaas kwijt...

    Dat zeg ik nergens. Het nut van de beurzen, het economisch stelsel, de banken, de hele ritrats erom heen stel ik niet in twijfel. Wat ik wel schrijf in directe vergelijking met entertainment waarde is dat je met een Switch lol kan maken, met vrienden kan gamen, spellen kan ontdekken met bijzondere verhalen etc. Een Bitcoin is niks, doet niks, kan niks, nogmaals het is wat wij het ervaren als waarde. Daarom moet je het ook zeker vergelijken met papiergeld (zoals je ook later doet in je reactie). Het kan helemaal niks maar symboliseerd wel een waarde.

    Het verschil met mijn papiergeld is dat het redelijk stabiel blijft wanneer Elon Mush besluit een nieuwe tweet over een Dodgecoin eruit te knallen. Iets met de boel niet reguleren en vrije autonomie.
    En natuurlijk zitten we nu met een knallende inflatie, ja nogal wiedes met borderline WO3 naast onze voordeur in Europa waarbij er een tekort is op alle fysieke grondstoffen.

    Als dat geen prestaties zijn, dan weet ik het ook niet meer.

    Waar het mij om gaat is dat je de positieve tegen de negatieve van een techniek moet zetten. Je noemt mooie dingen, maar je reageert inhoudelijk niet op bijv. het scenario van El Salvador. Pin-machines welke niet werken, de zelfde dag een dip van 10% waarde. Het zal maar je primaire betaalmiddel zijn, op 1 dag even 10% van al je geld kwijt.

    Om nog maar te zwijgen over de overige bezwaren. En ik wil echt graag geloven dat over 10 jaar Crypto niet meer weg te denken is. Maar dit word de afgelopen 5 jaar al zo vaak geroepen op Tweakers. Wat is nou daadwerkelijk dat next-big-thing? Wat gaat Crypto groot maken? En als het die assetten al lang al onder de motorkap heeft, waarom heeft Crypto de afgelopen 10 jaar al niet korte metten gemaakt met x industrie? Ik bedoel de beurs bestaat nog, traditionele banken sector is hier totaal niet mee bezig, projecten vanuit het bedrijfsleven / gemeentes zie ik niet voorbij komen. Ik hoop oprecht dat je mij kan overtuigen :)

    HET grote verschil met crypto is dat je effectief eigenaar bent en de printmachine (lees inflatie) niet moet ondergaan van de centrale banken

    Maar ook met grote beursdips zijn er toch ook altijd dips in de crypto handel te zien? Die 2 staan nagenoeg zij aan zij met elkaar. Onrust met de bank = onrust op de crypto beurs, dat kan iedereen terug zien.

    het systeem 24/7/365 werkt

    Tenzij iemand 51% van de chain in handen krijgt, dan is je geld foetsie.

    snel is in een globale wereld en niet politiek gebruikt wordt (sancties, bevriezen bankaccounts, ... )

    Want banken hebben dit in het verleden wel gedaan (op een malafide manier)? En als ze dat wel hebben gedaan (op een valide manier): dan zijn wij daar toch heel blij mee? Of ben je bang dat er per ongeluk ergens in een DC een bitflip ontstaat en jou rekening geblokkeerd word? Dan bel je toch even en het probleem is de volgende dag verholpen?

    Het is maar als je het effectief meemaakt dat velen het zullen besef. Denk maar aan Turkije, Argentinie, ... waar de bitcoin t.o.v. de local currency op een alltimehigh staat door hyperinflatie.

    Dus dat is waarom het hele land inmiddels de Bitcoin gebruikt voor al hun tikkies... ;) Nogmaals leuke voorbeelden maar ik zie er in de praktijk vrijwel niks van terug

    Of je het nu leuk vindt of niet... crypto wordt de komende 10-20jaar de norm want je kan het niet bannen als land. Je kan enkel jezelf uitsluiten t.o.v. de rest van de wereld.

    Ik ben heel geïnteresseerd in de techniek, het zou mij juist heel interessant lijken! Maar ik kijk wel graag kritisch naar dingen en ga niet een goed werkend wiel inruilen voor eentje met al 3 slagen erin.

    breekt het toch door omdat het superieur is t.o.v. het oude systeem dat het vervangt.

    En hierbij verschillen wij dan ook, in mijn optiek (en in die van velen) niet. De voordelen wegen niet op tegenover de nadelen. Daar zit het verschil in.

    Dezelfde topic zal of is al aan het opduiken met A.I.
    Italie die chatGPT bant, anderen die het omarmen om net sneller te werken...

    Off-topic

    [Reactie gewijzigd door Yariva op 3 mei 2023 20:04]

    Sources


    Article information

    Author: Curtis Leblanc

    Last Updated: 1698780603

    Views: 531

    Rating: 3.9 / 5 (109 voted)

    Reviews: 98% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Curtis Leblanc

    Birthday: 1974-10-23

    Address: 7801 Matthew Isle, West Jody, ID 85581

    Phone: +3851028774058877

    Job: Investment Banker

    Hobby: Reading, Chess, Magic Tricks, Wildlife Photography, Gardening, Calligraphy, Coffee Roasting

    Introduction: My name is Curtis Leblanc, I am a capable, dazzling, valuable, unswerving, transparent, unreserved, intrepid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.